Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2013

EΠΊΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 11ου ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

                          ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΤΟΥ 11ου ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΦΑΝΑΡΙ
Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η εκπαιδευτική επίσκεψη του 11ου ΓΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ στην Κων/πολη. Από τις 30/11/2013 έως τις 3/12/2013 έγινε επίσκεψη στη Πόλη καθώς και στο Φανάρι, έδρα του Οικουμενικού πρώτου τη τάξει Πατριαρχείου. Οι μαθητές του 11ου ΓΕΛ Λάρισας με την καθοδήγηση των καθηγητών τους κ.κ  K. Ευαγγέλου, K. Δεσυνιώτη, E. Καλαφάτη και με τη διευθύντρια του σχολείου κ. Π. Κουφογιάννη στο πλευρό τους εξερεύνησαν  και έμαθαν τα μυστικά της Πόλης της Χριστιανοσύνης. Επισκέφτηκαν το ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Παναγιότατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίου και πήραν την ευχή του. Εκεί έγιναν μάρτυρες της ορκωμοσίας ενός νέου οφικιούχου μουσουργού από το μακρινό Καναδά.   Επισκέφτηκαν επίσης τη Μεγάλη του Γένους Σχολή ,όπου ξεναγήθηκαν από τη Δ/ντρια της σχολής, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από την ομορφιά και την επιβλητικότητα του κτιρίου, καθώς και το Ζάππειο Λύκειο, όπου παρακολούθησαν βίντεο με την ιστορία του μεγάλου ευεργέτη Ζάππα αλλά και του σχολείου.
Η Αγία Σοφία εντυπωσίασε με την επιβλητικότητά της τους μαθητές, οι οποίοι ένιωσαν εκστασιασμένοι από το σπουδαίο αρχιτεκτονικό οικοδόμημα του Ανθέμιου και  του Ισίδωρου και με την αντοχή του ανά τους αιώνες. Επισκέφτηκαν ακόμη το Υδραγωγείο του Ιουστινιανού καταπληκτικής τοιχοποιϊας και τον ιππόδρομο. Οι ομορφιές της σύγχρονης Κων/πολης καθήλωσαν το βλέμμα  των μαθητών  που έκαναν τον περίπατό τους στην Πλατεία Ταξίμ και την Αιγυπτιακή Αγορά με τα αρώματα των μπαχαρικών της ανατολίτικης κουζίνας.
Τέλος , επισκέφτηκαν την περίφημη μονή των Βλαχερνών, όπου και έψαλλαν τον Ακάθιστο Ύμνο καθώς και τους τάφους των Πατριαρχών στο ναό της Αγίας Ειρήνης.
Εντυπωσιασμένοι και γεμάτοι συναισθήματα πήραν το δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Η προσπάθεια για ευταξία  και σύνεση όλων των συντελεστών της εκδρομής ,μαθητών και καθηγητών, ήταν αξιέπαινη και χαρακτήρισε την επιδιωκόμενη από όλους επιτυχία της.Επίσκεψη στη Μεγάλη του Γένους σχολή μαθητών της Β' και Γ' Λυκείου του σχολείου μας με συνοδούς καθηγητές τις κ.κ. Π. Κουφογιάννη ,Ε. Καλάφατη και τους κ.κ. Κ. Ευαγγέλου, Κ. Δεσυνιώτη.

Αναμνηστική φωτογραφία στο Πατριαρχείο στο Φανάρι  με τον Οικομενικό Πατριάρχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου