Τρίτη, 7 Απριλίου 2015

Συμμετοχή του 11ο Λυκείου Λάρισας σε ημερίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Jean Monnet “Information Projects” με τίτλο “Universities4EU”.

Δεκαέξι μαθητές και οκτώ καθηγητές του 11ου Λυκείου Λάρισας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 28 Μαρτίου, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Δράση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Jean Monnet Information Projects” με τίτλο Universities4EU.
Μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με άλλα σχολεία της χώρας και με φοιτητές Erasmus από διάφορες χώρες και να πάρουν μέρος σε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις σύγχρονες προκλήσεις για την Ευρώπη και το μέλλον της και με τα προβλήματα που τροφοδοτούνται από την οικονομική κρίση τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και για τη χώρα μας. Στο διαδραστικό κομμάτι του προγράμματος, οι μαθητές συμμετείχαν στη δημιουργία ενός επιδαπέδιου παιχνιδιού, εκφράζοντας δημιουργικά τι σημαίνει γι’ αυτούς η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι μαθητές και οι καθηγητές

 αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, ενημερώθηκαν για τις εκπαιδευτικές και εργασιακές τους προοπτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και επιμορφώθηκαν με καινοτόμες και διασκεδαστικές δράσεις. Ιδιαίτερα σημαντικός κρίνεται ο επίκαιρος προβληματισμός για τη θέση της χώρας μας στη σύγχρονη Ευρώπη υπό τις παρούσες συγκυρίες, που προκάλεσαν οι εισηγήσεις των συμμετεχόντων διακεκριμένων πολιτικών επιστημόνων, ο οποίος ενίσχυσε την πεποίθηση για την ισότιμη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Η ομάδα των μαθητών της Α΄ και Β΄ Λυκείου που συμμετείχε στο πρόγραμμα αποτελείται από τους: Γιουρούκη Αθανάσιο, Γλιούμπα Αικατερίνη-Δήμητρα, Γκατζόγια Σπυριδούλα, Ευθυμίου Νικόλαο, Ιακωβίδου Ολυμπία, Κουκουθάκη Μαρία, Λάτο Ντόριαν, Μήλιου Ευριδίκη, Μιχαηλίδη Στέφανο, Μαντζανή Ελένη, Μπάρλα Μαρίνα, Μπάτσικα Φανή, Παπαδημητρίου Ευγενία, Σελήνη Αγγελική, Στραβέλα Ανδρέα και Φασούλα Χρήστο. Οι καθηγητές που συνόδευσαν τους μαθητές και συμμετείχαν στην επιμόρφωση είναι οι: Κουφογιάννη Παρασκευή, Δεσυνιώτης Κωνσταντίνος, Σοφολόγη Ειρήνη, Καλαφάτη Ελένη, Ζιάμα Φραγκίτσα, Μπούντας Δημήτριος, Καραμπάτσα Βάια και Τριανταφύλλου Παναγιώτα-Ειρήνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου