Σάββατο, 23 Απριλίου 2016

Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα : Inspiring Science Education

Ομάδα μαθητών της Α' Λυκείου του σχολείου μας αποτελούμενη από τις μαθήτριες Γκουρνέλου Κ., Κάλλα Φ., Κουμπούρα Χ, Μαβίδου Μ.,Πελεκάνου Μ., Σιώκου Σ., Τζεντίκου Ε. και τον μαθητή Δ. Μιχαηλίδη μαζί  με τους καθηγητές κ.κ. Δ. Μπούντα και Κ. Δεσυνιώτη συμμετείχε σε masterclass του προγράμματος Hypatia hybrid pupil's tool for interactions in ATLAS που πραγματοποιήθηκε στο 2o ΣΕΚ Λάρισας στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα  Inspiring Science Educatiοn.


Έγινε ενημέρωση για θέματα που αφορούν την φυσική των στοιχειωδών σωματιδίων και την συνεισφορά των πειραμάτων που πραγματοποιούνται στο  Cern από τους κ.κ. Βασιλειάδη και Σωτηρίου του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ελληνογερμανικής αγωγής.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές προσομοίωση της ανάλυσης των δεδομένων του πειράματος Αtlas, για τα μποζόνια Ζ και Higgs. 


Ακόμα το σχολείο συμμετείχε - με την ίδια ομάδα - σε μια άλλη δράση του ISE για την φωτορρύπανση που συμπεριελάμβανε πολλαπλές δραστηριότητες.
Να σημειωθεί ότι στα προγράμματα του ISE συμμετέχουν σχολεία από όλη την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα με διαφορετικές δράσεις.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το σχολείο συμμετέχει σε παρόμοιο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα (πέρυσι συμμετείχε στο Open Discovery Space - δείτε προηγούμενη ανάρτηση )με διαφορετική ομάδα μαθητών , δίνοντας έτσι νέα εκπαιδευτικά ενδιαφέροντα και αναζητήσεις σε περισσότερους μαθητές.

Τέλος να αναφέρουμε ότι συντονίστρια του προγράμματος ISE στη Λάρισα είναι η Σχολική Σύμβουλος κ. Α. Κοντογεωργίου με την οποία τα δυο τελευταία χρόνια υπήρχε μια χρήσιμη και άμεση συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου