Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Εσωτερικός χώρος Μουσείο Μπενάκη
 Η Γ' Λυκείου του σχολείου μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη  στις 14 έως 16
Δεκεμβρίου στην Αθήνα.
Στην επίσκεψη συμμετείχαν 22 μαθητές και μαθήτριες με συνοδούς καθηγητές την κ. Ελένη Καλαφάτη και τον κ. Κων/νο Δεσυνιώτη .Οι χώροι επίσκεψης ήταν το  κεντρικό Μουσείο Μπενάκη  (Το Μουσείο Μπενάκη είναι ένα από τα πιο γνωστά μουσεία της Αθήνας. Ιδρύθηκε το 1929 από τον Αντώνη Μπενάκη στην μνήμη του πατέρα του Εμμανουήλ Μπενάκη και στεγάζεται στην οικία της ιστορικής από την Αλεξάνδρεια οικογένειας Μπενάκη) όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε πρόγραμμα συντήρησης αρχαίων μνημείων.

Συμμετοχή μαθητών σε πρόγραμμα συντήρησης αρχαιοτήτων
 του Μ. Μπενάκη

Μουσείο της Ακρόπολης
Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το Μουσείο της Ακρόπολης (το Mουσείο Ακρόπολης είναι αρχαιολογικό μουσείο επικεντρωμένο στα ευρήματα του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης των Αθηνών ιδιαίτερα την κλασσική εποχή) Εκεί περιηγήθηκαν στην μόνιμη έκθεση του Μουσείου και παρακολούθησαν την ψηφιακή αφήγηση  που διοργανώνει το Μουσείο.
Εσωτερικό Μουσείου Ακρόπολης
Στο χώρο της ΑκρόποληςΤέλος επισκέφθηκαν τον βραχώδη λόφο της Ακρόπολης, που δεσπόζει στο κέντρο της σύγχρονης Αθήνας, όπου βρισκόταν το σπουδαιότερο και μεγαλοπρεπέστερο ιερό της αρχαίας πόλης, αφιερωμένο, κατά κύριο λόγο, στην προστάτιδα θεά της, την Αθηνά. Περιηγήθηκαν στον Παρθενώνα , το Ερέχθειο, τα  Προπύλαια και το Ναό της Αθηνάς Νίκης. Στη συνέχεια - σε ένα  χειμωνιάτικο περιβάλλον - γνώρισαν το ιστορικό κέντρο της Αθήνας - Μοναστηράκι, Θησείο και Πλάκα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου