Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

Συμμετοχή του 11ου ΓΕΛ στην εκδήλωση της ΔΔΕ Λάρισας για το Ολοκαύτωμα

 


Την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του 11ου ΓΕΛ παρακολούθησαν στο Δημοτικό Ωδείο την αφιερωματική εκδήλωση της ΔΔΕ Λάρισας για το  Ολοκαύτωμα με τίτλο «Υπάρχουν ανθρώπινες λέξεις να περιγράψουν το Ολοκαύτωμα των Εβραίων; 

Οι μαρτυρίες νέων της Κατοχικής Λάρισας ανοίγουν παράθυρο στην ιστορία». Το σχολείο συμμετείχε στην εκδήλωση με έργα των μαθητών : Μητρακόπουλου Δημητρίου, Πανταζή Ευθυμίου, Σισόεβ Αλέξανδρου και Σταμάτη Μιχαήλ οι οποίοι δημιούργησαν δύο ψηφιακές αφίσες με τίτλο «Ποτέ ξανά» και «Δεν ξεχνάμε» αντίστοιχα. 






Επίσης, η μαθήτρια Κωσταρέλου Άννα-Μαρία δημιούργησε ένα εικαστικό έργο με τίτλο «Μνήμες από την κόλαση». Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί Δεσυνιώτης Κωνσταντίνος, καθηγητής πληροφορικής  και Κρεμεζή Ευαγγελία, φιλόλογος.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι μαθητές του σχολείου μας κατέθεσαν στεφάνι εκ μέρους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στην αναθηματική στήλη της Άννας Φράνκ στην ομώνυμη Πλατεία τιμώντας έτσι την μνήμη των 1.500.000 παιδιών –θυμάτων του Ολοκαυτώματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου